Avsluttet oppussing eller renovering? Det skal feires!

Selv om vi elsker å pusse opp og renovere, må vi vel innrømme at det ikke bare er direkte glamorøst. Å gjøre jobben selv er mest tilfredsstillende. Når du har tatt renovasjonsprosjektet hele veien, fra inspirasjon og planlegging, til det nitidige arbeidet med sandpapir, pensler og hammeren.

Selv om du får håndverkere til å fullføre det praktiske, er det faktisk en stressende prosess. Mange detaljer skal på plass, pussestøvet preger hjemmet og prosjektet skal administreres.

Så ja, det er litt stressende – uansett fremgangsmåte. Men så er følelsen desto bedre, når det hele er ferdig. Faktisk er det ganske fantastisk, når du ser hvor flott det ferdige resultatet ble. Så da er spørsmålet:

Nyte i stillhet, eller en fest med venninnene?

Da er det bare ett valg som gjenstår: Skal du sette deg ned og nyte oppussingen på en stille og rolig måte? Et glass vin, tente stearinlys og god mat – mens du nyter synet av det avsluttede prosjektet?

Eller skal du invitere venninnene? Holde en skikkelig fest, som markerer at nå er det endelig ferdig.

Selvfølgelig skal du holde fest!

Spørsmålet over er jo bare rent hypotetisk. Selvfølgelig skal du holde en fest, for å markere at prosjektet er over og samtidig få vist frem oppussingen til alle venninnene!

Men ikke tro at vi sender deg fra et oppussingsprosjekt og så rett inn på kjøkkenet for å lage mat. Nei, denne gangen bestiller du mat – så du kan sette av hele kvelden til å feire.

Sushi er perfekt til en slik anledning. Lett mat som er smakfull – og dessuten – nesten alle liker sushi. Kanskje du skal bestille noen sushi retter som er basert på kjøtt, så kan du omvende noen som ikke liker de fiskebaserte rettene?

Du finner mange gode sushi-restauranter i Oslo, som har take-away; bare følg lenken her.

Strikke- eller heklefest?

Vi har også et godt forslag til en rolig, men svært hyggelig form for fest. Mat og gjerne et glass vin eller to, er like selvskrevent her. Men hva med en å holde en strikkefest? En fest hvor jentene kan samles og dele gleden av en felles hobby.

Særlig hvis det er stua, eller bedre, hobbyrommet som er pusset opp. Trenger du inspirasjon, så kan du se strikkeoppskrifter her.

Tips: Husk å ta bilder

Som de aller fleste, har du vel lest en interiørblogg eller to. – Sett hvordan bloggerne tar bilder av hele prosessen og særlig de inspirerende bildene når prosjektet er ferdig? Du bør også gjøre det! Sørg for å dokumentere fremgangen i renoveringen. Du trenger jo ikke akkurat å blogge om det, men du verden så hyggelig det er å sitte i etterkant og se alt du har gjort og hvor flott det ble til slutt.

– Og så er det jo et poeng å få tatt «etter»-bildene, før hverdagen innhenter det oppussede eller renoverte området. Du vet, når alt fremdeles står helt riktig plassert og ikke noe rot har fått sneket seg inn enda.