Den perfekte kuren for rotekopper

Ligger klær, bøker og andre eiendeler strødd rundt i huset ditt? Rydder du, men så blir det like fort rotete igjen? Å ha det ryddig rundt seg kan også være særlig utfordrende med små boplasser. Under finner du fem gode tips til hvordan du har det ryddig hjemme til enhver tid.

Plassbesparende løsninger

Hvis du har få rom i hjemmet så handler det om å utnytte plassen mest mulig. Et soverom lar seg bruke like godt som et arbeidskontor så vel som snorkepalasset ditt. Hvis du har en diger kontinentalseng så kan det være lurt å bytte den ut med en køyeseng. Mange køyesengløsninger kan kombineres med et skrivebord under. Finn en ny seng her. De har også flere hyller for oppbevaring av kontorsaker. Køyesenger er også perfekt for gjesterommet. Når du ikke har gjester så kan du bruke rommet som hjemmekontor. Du kan også oppbevare ting under senga. Senger med høy føtter lar deg skyv ting under senga i bokser eller kasser.

Finnes det ryddige små leiligheter?

Å jo da, det gjør det. Bare se på japanerne de vet kunsten å bo smått, men likevel ryddig og organisert. Nøkkelen til ryddighet ligger i å organisere ting. Og da trenger du oppbevaringsplass. Om det er i høyden, under senga eller gjemt bort i en bod spiller ingen rolle. Så lenger du kategoriserer ting og legger dem på plass så får du raskt et ryddig hjem.

Bruk esker, trehyller, bokhyller eller modulbokser som du kan tilpasse hjemme ditt. Finn oppbevaring her. Da kan du legge ting på plass i nærheten av bruksområdet. Men likevel på en måte at det er ryddig. For eksempel hvis du leser mye så har du sikkert opplevd at ligger bøker strødd ut overalt. Hvis du derimot setter opp hyller eller bruker bokkasser så kan du raskt rydde bok bøkene.

Rydd bort det du ikke trenger

Det er ikke hele året du trenger den store vinterjakka. Heller ikke Slålomski, snøbrett og annet vintersportutstyr lar seg vanskelig bruke midt på sommeren. Så rydd ting du ikke bruker bort i en bod så de ikke tar mye plass i hjemmet.

Hvis du er bekymret for at du ikke finner ting du har ryddet bort, så kan du merke dem med en lapp. Det beste er å plassere ting i kasser eller esker etter kategori. F.eks. vinterklær og sportsutstyr hver for seg. Alt etter hvordan du husker best det du har organisert.

Legg til på plass igjen

Hvis du smårydder litt hver dag så blir det aldri et stort rot. Hvis du arbeider hjemme kan det være lurt å rydde skrivebordet når du er ferdig. Det samme gjelder naturligvis etter hver fest i huset. Da slipper du de situasjonene der du må plutselig rydde og så stresser for å få alt klart når noen kommer på besøk.